Dialoguri duhovnicești în Parohia „Sf. Vineri” – Drumul Taberei

Dialoguri duhovnicești în Parohia „Sf. Vineri” – Drumul Taberei

După Slujba Deniei de duminică seara, la Biserica Sfânta Vineri – Drumul Taberei, a fost organizată o seară a „Dialogurilor duhovnicești”, invitat fiind Părintele Gheorghe Colțea, protopop de Bran-Zărneşti în Arhiepiscopia Sibiului (Mitropolia Ardealului).

În cadrul acestui eveniment părintele a ținut un discurs având ca temă „Lucrarea lui Dumnezeu în lume prin Sfinții Săi”. Părintele i-a pomenit pe Sfinții Rafail, Nicolae și Irina, explicând cum aceștia au venit în viața sa la vreme de încercare, cum, ulterior, au ajuns în Parohia Moeciu de Jos, aducând cu ei și pe alti Sfinți. Părintele a vorbit despre felul în care ni se descoperă Sfinții, povestindu-ne cum, în 2013, au fost găsite moaștele Sfinților Antonie și Mihail din Bucegi. Părticele din moaștele acestora au fost aduse de către parintele spre închinare credincioșilor.

La sfârșitul evenimentului, credincioșii prezenți s-au închinat la icoana Sfinților Rafail, Nicolae și Irina, dăruită bisericii de doamna Olimpia Șuparschi, nepoata duhovnicului Melchisedec Șuparschi de la Mănăstirea Lainicia, la crucea cu particele din moaștele Sfinților Antonie și Mihail din Bucegi si au primit binecuvântări de la părintele Colțea.