„7 cuvinte” pentru viata

„7 cuvinte” pentru viata

  În seara zilei de 23 martie 2016, la parohia „Cărămidarii de Sus” din cartierul Grozăveşti, a avut loc Seara Duhovnicească „7 Cuvinte”, evenimentul fiind organizat prin implicarea directă a Pc. Pr. Paroh Ionuţ Văduvă şi a LTCOR sector 6. La această acţiune au participat credincioşi de toate vârstele atât din parohie cât şi din alte cartiere bucureştene.

  Această seară a debutat cu proiecţia filmului documentar „7 cuvinte” în care a fost prezentată viaţa părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, redându-se cu fidelitate curajul acestuia de a înfrunta puterea ateist – comunistă. Părintele Calciu este înfăţişat ca un luptător pentru drepturile omului şi pentru biserica creştin-ortodoxă, îndurând 21 de ani de închisoare. Filmul pune accentul pe jertfa părintelui în luminarea spirituală a tinerilor şi în preocuparea acestuia pentru mântuirea sufletelor lor, chemându-i cu putere de convingere la demnitate, la iubire şi la îndumnezeire.

  În continuarea filmului, cei prezenți au împărtășit impresii și observații cu privire la documentarul vizionat trăgându-se concluzia că Părintele Calciu a avut o influenţă extraordinară asupra tinerilor din acea perioadă dăruindu-le un suflu nou de viaţă şi chemându-i pe aceştia la libertate interioară şi la adevăr.

  La final, Pc. Pr. Paroh Ionuţ Văduva le-a mulțumit credincioşilor prezenți la această manifestare, adresându-le o nouă invitație pentru miercuri, 30 martie 2016, la ora 20:00, când va avea loc o nouă Seară Duhovnicească care va avea ca temă de dezbatere „Postul, necesitate sau datorie?”.