,,Rugăciune și milostenie în Postul Sfintelor Paști” – Acțiuni filantropice la Parohia Militari I

,,Rugăciune și milostenie în Postul Sfintelor Paști” – Acțiuni filantropice la Parohia Militari I

  În prima săptămână a Postului Sfintelor Paști, ca în fiecare an, rugăciunea din Sfânta Biserică se continuă prin fapte de milostenie, îndreptate către cei nevoiași și singuri.

  Tinerii de la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului – Militari I” au participat în fiecare seară la slujba Canonului cel Mare, după care au vizitat zece familii de bătrâni singuri și neputincioși, cu care au stat de vorbă, oferindu-le iconițe și pachete cu alimente. Fiecare pachet a conținut 1kg zahăr, 1kg făină, 1kg orez, 1L ulei, 1 pungă fidea, 1 cutie sos tomat, 2L suc natural. Bătrânii s-au arătat încântați de ajutorul primit, mulțumind lui Dumnezeu pentru grija pe care Sfânta Biserică o poartă celor vârstnici și în suferință. Aproape toți cei vizitați, cândva erau nelipsiți de la Sfintele Slujbe, dar neputințele bătrâneții nu le mai îngăduie să ajungă la Sfânta Biserică.

 Preacucernicul Preot Paroh Ștefan Buchiu, împreună cu preoţii coslujitori, susțin și încurajează astfel de acțiuni ale tineretului parohial, care să aducă bucurie în comunitatea Parohiei Militari I.