Parohia Înălțarea Domnului

Parohia Înălțarea Domnului

Hramuri: Sf.Antonie Cel Mare si Înălţarea Domnului
Adresa: Aleea Valea Boteni nr. 7 Sector 6
Protoieria Sector 6 Capitală
Pr. Paroh Mişu Constantin, tel.: 0744526920
Pr.  Pristavu Cosmin, tel.:0723375242
Pr. Tudose Bogdan, tel.: 0723293473
IBAN : RO12RNCB0077050246700001
Site: http://www.parohiainaltareadomnului.ro

PROGRAM LITURGIC

MARTI:      9:00 – Acatistul Sf. Pantelimon, Dezlegări de farmece şi
                             blesteme
                  18:00 – Acatistul Sf. Antonie cel Mare, sfinţirea apei celei mici;
Vineri:        18:00 – Sf. Maslu, dezlegări de farmece şi blesteme
Sâmbătă:   8:00 – Utrenie, Sfânta Liturghie, Parastase,
                  11.30 – botezuri
                  15:00 – cununii
                  18:00 – Vecernie
Duminica:  8:30 – Utrenie, Sfânta Liturghie, Dezlegări de farmece
                  12:30 botezuri
                  15:00 cununii

ISTORIC

În urma demolărilor făcute de către Nicolae Ceauşescu în Microraionul 4 din Drumul Taberei, mai exact în spatele Liceului PTTR şi în faţa Şcolii Generale nr.176 a rezultat un teren viran. Pe acest teren viran în decursul anilor s-au desfăşurat mai multe activităti agricole şi s-a încercat construcţia mai multor edificii. Nici unul nu a dat roade.

În anul 1994 a fost înfiinţată Asociaţia pentru construirea bisericii “Înălţarea Domnului”. Timp de 2 ani de zile Asociaţia a încercat să construiască pe acest teren viran o biserică. Lucrul acesta nu a fost posibil decât după ce în anul 1996 a fost numit de către Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist să înfiinteze o nouă parohie, preotul Mişu Constantin Costinel.

Pe data de 5 iunie 1997 Parohia a fost înfiinţată, iar pe terenul viran s-a făcut prima Sfântă Liturghie. Acest lucru s-a întâmplat datorită voii lui Dumnezeu pentru că, după cum spun enoriaşii Parohiei, pe terenul acesta viran în unele nopţi apărea o lumină sub formă de cruce. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii “Sfântul Antonie cel Mare”. Prin colaborarea credincioşilor din cartierul Drumul Taberei, în 3 luni de zile s-a ridicat o bisericuţă. În decursul anilor biserica a suferit mai multe modificări arhitecturale transfomându-se din corabie în cruce.

În anul 2004 s-au început săpăturile pentru construirea bisericii “Înălţarea Domnului”. Între timp s-a făcut un amplu studiu de fezabilitate şi s-a ajuns la concluzia că pe acest teren trebuie să se construiască un Ansamblu Ortodox care să cuprindă urmatoarele clădiri:

• Biserica Înălţarea Domnului (în construcţie);
• Biserica Sfântul Antonie cel Mare (capela);
• Cancelaria parohială şi clopotniţa;
• Cămin pentru copiii cu deficienţe locomotorii;
• Cămin de plasament pentru copiii străzii.

Prin ajutorul enoriaşilor, a Primăriei sectorului 6, a Poştei Române, a BCR şi a lui Dumnezeu pe data de 20 noiembrie 2006 s-a turnat fundaţia la biserica “Înălţarea Domnului”. Prin contribuţia enoriaşilor se construieşte Turnul – Clopotniţă care va avea 13m înălţime si 3 clopote donate de către enoriaşii parohiei. În curtea Bisericii se construieşte un Monument închinat eroilor căzuti în luptele pentru apărarea pământului strămoşesc. Cine are eroi căzuţi în Primul şi al Doilea Război Mondial, şi eroi ai Revoluţiei să aducă la Biserică, numele şi gradul eroului.