Duminica Sfintei Cruci la Biserica Sfântului Apostol Andrei

Duminica Sfintei Cruci la Biserica Sfântului Apostol Andrei

   În Duminică a treia din Postul Mare, a „Sfintei Cruci”, la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Drumul Taberii, părintele paroh Sorin Corneanu, părintele Mihai Burlacu împreună cu alţi preoţi slujitori au oficiat Sfânta Liturghie precedată de Utrenie.

   Slujba a început cu săvârşirea Utreniei, la sfârşitul căreia a fost scoasă Sfânta Cruce din Altar şi pusă pe un tetrapod spre închinare, cântându-se: „Crucii Tale ne închinăm Stăpâne şi Sfânta Învierea Ta o lăudăm şi o slăvim”.

   La Sfânta Liturghie s-a citit Evanghelia după Marcu (8, 34-38 şi 9,1) în care Mântuitorul Hristos spunea că: „Oricine voieşte să se lepede de sine, să-şi ia Crucea şi să-Mi urmeze Mie”.

   În continuarea Sfintei Liturghii, parintele Mihai Burlacu a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a prezentat credincioşilor semnificaţiile Sfintei Cruci. Părintele a explicat că sărbătoarea Sfintei Cruci este trecută în Calendar în a treia Duminică pentru întărirea celor care postesc, Mântuitorul arătând Crucea ca fiind steagul de biruinţă. În finalul predicii a concluzionat că taina Crucii este răstignirea patimilor noastre egoiste şi este scară spre lumina învierii.

   De asemenea, în biserică s-a remarcat un număr impresionant de credincioşi, semn că misiunea Bisericii nu este în zadar.

WRITTEN BY: Constantin

No comments yet.

Leave a reply

Reset all fields