Creativitate şi filantropie la Parohia “Sfântul Ioan Rusul” și “Acoperământul Maicii Domnului” – Brâncuși

Creativitate şi filantropie la Parohia “Sfântul Ioan Rusul” și “Acoperământul Maicii Domnului” – Brâncuși

La Parohia Sfântul Ioan Rusul și Acoperământul Maicii Domnului – Brâncuși, a avut loc în Duminica Ortodoxiei, la 1 martie 2015, un târg caritabil de mărțișoare și felicitări. Evenimentul a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii. Mărțișoarele şi felicitările au fost confecționate de către copii din cadrul parohiei, dar şi de către copiii Centrului de Zi Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Suma strânsă va fi folosită într-un scop caritabil deoarece, prin fondurile obţinute astfel, copiii de la Centrului de Zi Sfinții Împărați Constantin și Elena vor duce daruri persoanelor vârstnice din cadrul Complexului de Servicii Sociale Floare Roşie. Complexul Floare Roşie funcţionează în Municipiul Bucureşti, la adresa din str. Floare Roşie nr. 7A, Sector 6.

Scopul acestei acţiuni, care se înscrie în cadrul manifestărilor desfăşurate cu prilejul „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”, este de a cultiva dragostea față de semeni şi de a‐i educa pe copii în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință.

***

Parohia Brâncuşi cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului“ şi „Sfântul Ioan Rusul“ s-a născut cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2008 într-unul din cele mai tinere cartiere ale sectorului 6 din Capitală. Părintele Patriarh Daniel a binecuvântat înfiinţarea parohiei şi a rânduit ca slujitorii acestei comunităţi să fie părintele paroh Costel Burlacu şi părintele Costin Dinu, care s-au îngrijit de la bun început ca acest nou locaş să fie un spaţiu al frumuseţii arhitectonice, dar şi unul al lucrării spirituale. Pe lângă slujbele zilnice şi dialogurile duhovniceşti cu credincioşii se înfiripă aici tradiţia activităţilor social-filantropice, educaţionale şi culturale, comunitatea credincioşilor fiind în strânsă legătură şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Aşa s-a născut Centrul de zi pentru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, aflat în apropierea bisericii. Aici vin zilnic aproximativ 50 de copii, iar grădiniţa ce desfăşoară programe educative de calitate funcţionează cu program prelungit.