Hram la Parohia Sfinţii Arhangheli – Parc I Ghencea

Hram la Parohia Sfinţii Arhangheli – Parc I Ghencea

 În ziua de 8 noiembrie 2016, Biserica Creștin Ortodoxă Romană a prăznuit pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil împreună cu Soborul tuturor Sfinţilor Îngeri. La Biserica „Sfinţii Arhangheli” din cartierul Ghencea, Pr. Paroh Stanciu Ştefan împreună cu Pr. Dincă Ion si preoții invitaţi au oficiat Sfânta Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur, precedată de Utrenie.

 În cadrul Sfintei Liturghii s-a citit Epistola către Evrei a Sf Apostol Pavel (2,2-10) şi Pericopa Evanghelică a Sf Evanghelist Luca (10, 16-21).

 Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Pr. Paroh, acesta explicând rolul şi prezenţa Sfinţilor Arhangheli şi a tuturor cetelor îngereşti în viaţa Bisericii şi a oamenilor. De asemenea el i-a sfătuit pe credincioşi să ducă o viaţă curată, în iubire, armonie şi rugăciune, asemenea Îngerilor şi să se roage cât mai des acestor netrupeşti puteri pentru a fi acoperiţi cu aripile cele îngereşti de tot răul şi primejdia.
Sfânta Slujbă s-a încheiat cu Slujba Parastasului, la finalul căreia credincioşii au primit câte un mic dar din partea Parohiei.