Duminica Învierii fiicei lui Iair la Parohia Drumul Taberei 34

Duminica Învierii fiicei lui Iair la Parohia Drumul Taberei 34

 În ziua de 6 noiembrie 2016, în Duminica a 24-a după Rusalii, Pr. Paroh Sergiu Ristea împreună cu Pr. Constantin Lazăr au săvârşit Sfânta Liturghie a Sf Ioan Gură de Aur, precedată de Utrenie.

 În cadrul Sfintei Liturghii s-a citit Pericopa Evanghelică a Sfântului Evanghelist Luca (8,41-56) în care sunt prezentate două minuni ale Mântuitorului şi anume vindecarea femeii cu scurgere de sânge de doisprezece ani şi învierea fiicei lui Iair.

 La sfârşitul Sfintei Liturghii Pr. Sergiu Ristea a ţinut un cuvânt de învăţătură plecând de la cuvintele Domnului Iisus Hristos „Nu te teme, crede numai şi se va mântui fiica ta”. Pr. Paroh a explicat că aceste cuvinte ale Domnului către Iair ne sunt adresate şi nouă ca să înţelegem că cine se apropie de Domnul Hristos cu credinţă şi convingere, primeşte şi vindecarea trupului. De asemenea, el a atras atenţia că Dumnezeu vrea şi participarea noastră a fiecăruia la săvârşirea minunilor Sale.

 Preotul Paroh Sergiu Ristea a mulţumit credincioşilor pentru participare şi ia îndemnat să se întărească în credinţă, să facă cât mai multe fapte bune şi să ceară de la Dumnezeu înmulţirea iubirii, toate acestea asigurând fericirea şi în viaţă şi după moarte.