De ziua Sfântului Gherasim Kefalonitul la Biserica „Cărămidarii de Sus”

De ziua Sfântului Gherasim Kefalonitul la Biserica „Cărămidarii de Sus”

 La Biserica „Cărămidarii de Sus” din cartierul Grozăveşti s-a sărbătorit Sfântul Gherasim Kefalonitul.
Pelerinii au avut ocazia să se închine atât la odoarele Sf. Gherasim Kefalonitul cât şi la părticele din moaştele Sfinţilor Efrem cel Nou şi Ioan Iacob Hozevitul.

 Prăznuirea Sfântului Gherasim a început din seara zilei de miercuri, 19 octombrie 2016, când a avut loc Slujba Vecerniei cu Litie urmată de o procesiune cu Odoarele Sfântului.

 A doua zi, Sfânta Liturghie, precedată de Utrenie şi de citirea Acatistului Sf Gherasim, a fost săvârşită de Pr. Paroh Ionuţ Bogdan Văduva împreună cu un sobor de preoţi invitaţi.

 În cadrul Sfintei Liturghii a fost citit Apostolul din Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel (5,33; 6,1-9) şi Evanghelia după Sfântul Evanghelist Luca (4, 16-22).

 Cuvântul de învăţătură a fost rostit de unul din preoţii invitaţi care a prezentat pe scurt din viaţă, nevoinţele şi minunile Sf. Gherasim Kefalonitul.

 La finalul Sfintei Slujbe, Pr. Paroh Ionuţ Bogdan Văduvă a mulţumit preoţilor invitaţi şi credincioşilor prezenţi pentru participare, fiecare credincios primind şi câte un mic dar din partea Parohiei.