Minunea apariției Sfintei Lumini, semn al dreptei credințe

Minunea apariției Sfintei Lumini, semn al dreptei credințe

În cadrul Serilor Duhovnicesti, organizate de L.T.C.O.R. – filiala Sector 6 la Parohia Militari II ,, Sf. Cuv. Parascheva”, a avut loc duminică, 10 Mai 2015, orele 16.oo – oficierea Acatistului Maicii Domnului Portaitissa, urmat de prezentarea minunii venirii Sfintei Lumini la mormântul Mântuitorului.

În acest sens, s-a vizionat continuarea filmelor: ,,Israel, pământul mântuirii” realizat de TRINITAS TV, ,,Minunea apariției sfintei lumini, văzută și trăită” și ,,Sfântul Mormânt”- ambele aparute la Universul credintei, TVR.

În prezența unui auditoriu numeros, Pc. Pr. Stelian Paduraru, coordonatorul Departamentului pentru Tineret, a rostit un cuvânt de învățătură din care reținem: ,,Arătarea Sfintei Lumini la mormântul Mântuitorului din Ierusalim ne întărește și mai mult credința în Hristos Cel înviat din morți, în Biserica Sa, care este a ,,Luminii”, El fiind ,,Calea, Adevarul si Viata”, lumina întregii lumi văzute și nevăzute. Fenomenul aprinderii minunate a luminii la mormântul Domnului nostru Iisus Hristos a fost consemnat de atâtea ori în decursul vremurilor și cei mai multi sunt convinși că venirea ei în mod nenatural este o minune dumnezeiască, este dovada dragostei imense a lui Hristos Cel Înviat pentru întreaga umanitate. Este bine sa ne curățăm de semnele păcatului, având o memorie a sufletului curată, în comuniune cu Dumnezeu – Cuvântul întrupat și înviat din morti, care a rezidit, reînnoit și renăscut pe om și lumea întreagă, dându-i omului posibilitatea îndumnezeirii și împărtășirii din harul Învierii.”

La sfârsitul acestui eveniment, cei prezenți la aceast minunata seara duhovnicească au luat parte la o agapă frățească, ca un semn al comuniunii și al iubirii creștine. Totodata li s-au comunicat tema pentru duminica urmatoare, 17 Mai, intitulata ,,Sf. Impărați Constantin și mama sa Elena – părinți ai creștinilor și icoane vii ale Bisericii”.